in

Kamera Vivo V11, V11i Lebih Power Dengan Ciri Pintar AI

Zaman kini sudah menjadi trend bagi setiap telefon pintar dilengkapi ciri pintar AI untuk peranti mereka. Ciri seperti ini tidak boleh dinafikan sangat berguna untuk sesebuah telefon pintar bagi mendapatkan gambar-gambar yang lebih cun dan sempurna.

Seperti yang kita semua sudah maklum, Vivo V11 hadir dengan ciri AI sempurna yang mampu menyesuaikan diri mengikut keadaan persekitaran. Dilengkapi dengan lensa dwi-kamera di bahagian belakang yang menggunakan sensor 12+5 Megapixel, aperture f/1.8 dan 1.28µm pixels. Di bahagian depan pula 25-megapixel dan didatangkan dengan sensor lensa dwi-pixel yang peka terhadap pencahayaan yang tinggi. Ditambah pula dengan teknologi DSLR-standard Dual-Pixel Autofocus, ia hanya memerlukan 0.03 saat untuk mengunci fokus.

Vivo V11 juga didatangkan dengan ciri AI Backlight HDR dan Ai Low Light Mode di mana ia menggunakan algoritma AI yang mampu menghasilkan gambar yang lebih jelas dan stabil sekaligus menjadikan hasil gambar jadi lebih sempurna walaupun ketika berada di tempat yang gelap atau terlalu terang. Manakala AI Scene Recognition mampu mengenal pasti objek yang berbeza di depan lensa. Ini sekaligus menjadikan pemilik Vivo V11 seperti seorang jurugambar professional.

Kesimpulannya Vivo V11 adalah sebuah telefon pintar yang sangat sesuai bagi korang yang mementingkan spesifikasi sempurna untuk kualiti gambar yang dihasilkan dengan bantuan teknologi AI yang tertanam didalam peranti itu sendiri. Sudah tentu gambar yang dihasilkan akan kelihatan lebih natural dan konsisten dalam apa jua jenis pencahayaan.

https://www.facebook.com/vivomalaysiafansclub/videos/604836436585708/
https://www.facebook.com/vivomalaysiafansclub/videos/1853256644711354/

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Written by sstv

What do you think?

Leave a Reply

Loading…

0

Edisi Terhad Vivo V11i Fairy Pink, Siapa Cepat Dia Dapat

Gambar Sentiasa Cantik Walaupun Waktu Malam Dengan Vivo V11